Samhallavtal klart

LO-förbunden har tecknat avtal med Almega på Samhall. Avtalet innehåller bland annat 7,1 procent i löneökningar inklusive en låglönesatsning. På tisdagen, 10 oktober, lämnade medlarna ett bud som båda parterna kunde säga ja till. Alla varslade stridsåtgärder är därmed återkallade.

– Det är trist att Almega stod så långt ifrån oss från början, men vi är nöjda med att vi fått igenom en låglönesatsning för Samhalls anställda, säger Ann-Marie Stenberg, avtalsansvarig för Samhall på LO.

Det nya avtalet träder i kraft den första oktober 2017.

Fakta Samhallavtalet

Avtalet mellan Almega Samhallförbundet och LO berör drygt 20 000 anställda inom Samhall AB, vars uppgift är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättningar som medför nedsatt arbetsförmåga. Fastighets, GS, Handels, IF Metall, Seko, Kommunal samt Hotell- och restaurangfacket har alla avtal inom Samhalls olika verksamheter. Almega Samhallförbundet företräder arbetsgivarna.