Hotell- och restaurangfacket söker Central ombudsman

Är du en van förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för HRF:s medlemmar förbättras?

Vi söker en central ombudsman till verksamhetsgruppen på förbundskontoret.

Arbetsuppgifter

Som central ombudsman är du en del av verksamhetsgruppen på förbundskontoret. Du kommer bland annat att arbeta med förhandlingar inom arbetsrätt och avtal, centrala kollektivavtalsförhandlingar, samt ha egna ansvarsområden inom förbundets olika verksamheter.

Resor förekommer i tjänsten.

Kunskap och erfarenhet

Vi tror att du i dag är ombudsman på någon av våra avdelningar, har gedigen erfarenhet av förhandlingsarbete inom det arbetsrättsliga området och är redo att ta ett större ansvar för förbundets centrala avtal. Det är en extra merit om du dessutom har erfarenhet av arbete inom försäkringsrätt, arbetsmiljöfrågor eller inom vår studieverksamhet. Om du har liknande erfarenhet från ett annat förbund, klassas det som likvärdigt.

Du är en trygg, självständig och initiativrik person som har lätt för att samverka med andra. Du är beredd på att ta ett stort ansvar och du vill utvecklas vidare i rollen som ombudsman.

Som person trivs du i en miljö där snabba beslut och högt tempo förekommer och du ser lösningar istället för hinder. Givetvis är du även en god ambassadör för HRF som delar arbetarrörelsens värderingar och du sätter medlemmarnas intressen i fokus. 

Anställningen

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med placering på förbundskontoret i Stockholm.

Tillträde sker enligt överenskommelse, så snart som möjligt. Lön och övriga villkor regleras i kollektivavtal med funktionärsklubben för HRF:s ombudsmän.

Övrigt

HRF arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och inser vikten av fackligt arbete.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2024.

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att arbetet med rekryteringen kan komma att påbörjas före sista ansökningsdag.

Skicka personligt brev och CV till: ansokan@hrf.net Skriv ”central ombudsman” i ämnesraden.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta verksamhetsgruppens chef Anette Olsson, 070-168 98 24. Facklig företrädare är Emil Bäckström, Funktionärsklubben, emil.backstrom@hrf.net.

Om oss

Hotell- och restaurangfacket (HRF) är det fackförbund som organiserar och tecknar kollektivavtal för anställda inom besöksnäringen, Sveriges framtidsbransch.

HRF är en demokratisk facklig organisation, vilket innebär att det är medlemmarna som bestämmer vilka frågor föreningen ska driva. HRF är en given part i branschen för såväl anställda som arbetsgivare. Tillsammans arbetar vi för schysta villkor.