Var schyst
– värva en kompis!

trisslott För att göra vår bransch bättre behöver vi växa och bli ännu fler. Gör branschen, dig själv och din kollega en tjänst – fråga om hen vill bli medlem i HRF. Om din vän går med får du en Trisslott som tack. Lycka till med skrapet!

Du som värvar behöver ange ditt medlems- eller personnummer på din kompis inträdesansökan. Det görs i kampanjfältet på inträdet. När den du värvat betalat sin första medlemsavgift skickar vi din trisslott.

Som medlem i HRF får du ökad trygghet, en bättre försäkring, större chans att vara med och påverka din arbetsmiljö och möjlighet till vidareutbildning. Framförallt gör vi hotell- och restaurangbranschen ännu bättre – för både anställda och gäster.

1. Bättre arbetsvillkor och högre lön

Medlemmar i facket har generellt bättre villkor, högre löner och arbetsmiljö än de som inte är med. Dessutom har du en fackförening att vända dig till om du har frågor eller får problem på jobbet.

2. Stöd om du behandlas fel

Blir du felaktigt behandlad, till exempel uppsagd utan giltig orsak, kan vi tillsammans se till att du får tillbaka jobbet. Är du inte medlem får du själv driva en process mot din arbetsgivare. Det är dyrt och osäkert. Du får även juridisk hjälp vid tvister om arbetsskador med Försäkringskassan.

3. Du är försäkrad

Nästan alla stora arbetsplatser har kollektivavtal. I kollektivavtalet har vi förhandlat in viktiga försäkringar, som högre pension, försäkring om du råkar ut för en arbetsskada, om du skulle bli sjuk, med mera. Alla som går med i HRF får dessutom försäkringar via medlemskapet. Till exempel hemförsäkring och grupplivförsäkring.

4. Du får koll på dina rättigheter

Att vara med i HRF ger dig möjlighet att lära dig hur arbetsmarknaden fungerar. Du lär dig om dina rättigheter och skyldigheter som anställd. Det är kunskap du bär med dig hela livet, oavsett om du fortsätter i vår bransch eller inte.

5. Hela samhället tjänar på det

Människor som mår bra på sin arbetsplats arbetar bättre, vilket leder till bättre resultat och ökad produktivitet. Det stärker i sin tur hela samhällsekonomin. Fackföreningsrörelsen har även bidragit till mycket annat. Barnbidrag och pensioner är något vi lätt tar för givet, men som inte fanns innan vi krävde dem.