Arbetsgivarna i hotell- och restaurangbranschen har lämnat sitt motbud, men ännu inte preciserat löneökningarna i kronor

– Detta ska vi diskutera mer ingående! säger Birgitta Kihlberg, ordförande för Hotell och Restaurang Facket.

SHR säger att man i första hand vill satsa på anställda som vill vara kvar i branschen och det är en uppfattning som HRF till fullo delar.

I motbudet har SHR inte preciserat löneökningarna i kronor och ören, eftersom man ville invänta industrins och handelns avtalsresultat. Man har även velat avvakta parternas träff den 24 mars.

Arbetsgivarna talar vidare om branschens utveckling och det stora värdet av kompetent och engagerad personal. HRF ser fram emot en kommande specificering för ökat inflytande och tryggare anställningsformer.

Arbetsgivarna vill få ökade möjligheter att tillsammans med den enskilde anställde komma överens om att arbete utöver ordinarie arbetstid kan ske utan övertidsersättning. Samtidigt efterlyser de ökad flexibilitet i anställningsförhållandena och önskar att en större del av löneutrymmet ska fördelas individuellt och lokalt.

SHR och HRF har lagt ut ett antal dagar för gemensamma kansliöverläggningar innan förhandlingarna startar omkring den 20 april.

HRFs stora förhandlingsdelegation träffas innan dess för att vässa argumenten.