Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Därför har vi samlat all information som rör våra medlemmar här.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt!

Läs mer

Ella Niia valdes till ny ordförande i Hotell- och restaurangfacket

– Våra medlemmar byts, liksom diskmaskinen, ut mot nya när de inte orkar mera, säger Ella Niia.

Hennes fackliga hjärtefrågor är en anständig lön, återupprätta lagen om anställningsskydd, inflytande och allas lika rätt.

– Inom mig finns en ständig längtan efter vidderna i norra Lappland, antingen till skidor eller till kaffet vid elden på hjortronmyren. Den vardagsnära fritiden tillbringas i Glindran i Sörmland där odlandet av diverse rotfrukter och grönsaker ger avkoppling. Där följer jag årstidens växlingar. Förutom det gillar jag att resa, mat och dryck samt lyssna på musik, berättar Ella Niia.

Ella Niia gick ut gymnasiet 1974, hade småjobb och gick sedan en 2-årig fritidsledarutbildning. Jobbade därefter på Hyresgästföreningen i Kiruna hösten 1978 till januari 1982 och sen i Björkliden i skidskola och reception. Pluggade till jurist i Uppsala och jobbade extra som hotellstäderska. Började på LO i december 1988 och kom till Hotell och Restaurang Facket 1 juli 1994 och har varit på förbundet med ett avbrott på 8 månader när hon arbetade med EU- rättsliga frågor på Kommunal.

– Det vi gör är inte mitt verk. Det är den samlade kraftens verk, sade Ella Niia till kongressen.

Till andre ordförande omvaldes Per Persson, 44 år från Solna.

Till tredje ordförande valdes Malin Ackholt, 33 år, från Strängnäs.

Ytterligare information

Ella Niia, förbundsordförande, tel. 070-652 24 33

Ulla Johanson, informationschef, telefon 070-671 68 30