HRF välkomnar förslag om begränsning av visstidsanställningar

Hotell och Restaurang Facket välkomnar det förslag som arbetslivsminister Hans Karlsson idag presenterade om stärkt anställningsskydd för visstidsanställda och föräldralediga. Förslaget innebär bland annat att personer som har varit visstidsanställda i maximalt 14 månader får rätt till en tillsvidareanställning. I propositionen finns även förslag som gör att föräldralediga inte missgynnas på arbetsmarknaden.

– Att under en längre period gå på otrygga och kortsiktiga anställningsvillkor som t.ex. visstidsanställningar gör att det blir oerhört svårt att ta sig vidare i livet och utvecklas, säger HRF:s ordförande Ella Niia. Våra medlemmar hör till dem som i störst utsträckning tvingas leva med visstidsanställningar och andra otrygga anställningsvillkor. Det finns tyvärr allt för många arbetsgivare som har satt användandet av visstidsanställningar i system – inte minst inom hotell- och restaurangbranschen.

– De flesta av våra medlemmar är också unga och kvinnor. Många har drabbats av diskriminering på arbetsmarknaden i samband med att de fått barn och varit föräldralediga. Det är tungt att i just det skedet i livet få en sämre löne- eller karriärutveckling bara för att man har fått barn.

– Vi välkomnar därför det förslag som regeringen nu lägger om att stärka anställningsskyddet för visstidsanställda och föräldralediga. På det här sättet röjer man upp i det myller av olika mer eller mindre otrygga anställningsformer som arbetsgivarna har kunnat laborera med. Riktningen blir nu att alla visstidsanställningar leder till ett ”fast” jobb. Det är ett viktigt steg för att ge inte minst unga och kvinnor bättre, tryggare och mer rättvisa förutsättningar på arbetsmarknaden. Nu är det upp till oss som arbetstagarorganisation att driva dessa frågor vidare i förhandlingar med arbetsgivarna.