Krogspråkets nya ordbok – Galoschjesus och frukostflingorna

Är du en jiggis eller en slamsugare? Vet du var snurreruntmaskinen finns eller brände du veken när du jobbade långpanna? Häng med bland nötknäppare och gourmander i denna tredje upplaga av Hotell- och restaurangfackets frispråkiga krogordbok.

I Galoschjesus och frukostflingorna – en frispråkig krogordbok har vi samlat mer än 2400 ord och uttryck från branschen. Ta del av ett färgstarkt, mustigt och rappt yrkesspråk – en härlig och kärleksfull blandning av etablerade ord, nyspråk och ren yrkesslang.

Vissa hävdar att man behöver 4000 ord för att bli erkänt som minoritetsspråk. Så det är inte omöjligt att krogspråket kan bli nästa minoritetsspråk i Sverige.

Boken bygger på tips från hundratals medlemmar i Hotell- och restaurangfacket som har delat med sig av sina yrkesord och sin arbetsvardag. Detta har sedan sammanställts av en ihärdig, enveten och påpasslig redaktör: Barbro Andersson, som själv har tillbringat hela sitt yrkesverksamma liv i branschen.