Hotell- och restauranganställda blir bestulna på sitt privatliv

Sex av tio anställda i hotell- och restaurangbranschen har problem att kombinera arbetsliv och fritid. Det visar en medlemsundersökning som HRF har gjort om schemaläggning.

Våra medlemmar berättar om bristande schemaläggning som gör det är svårt att veta vilka tider de behöver barnomsorg. Resor, biobesök och middagar med familjen måste ställas in i sista minuten.

Flera medlemmar berättar att de har svårt att boka in tid hos läkare eller att de tvingats ställa in läkarbesök trots att de beviljats ledighet.

– Vi har kriserat det här i åratal. Nu måste det bli ordning och reda i schemaläggningen, säger Per Persson, avtalssekreterare i Hotell- och restaurangfacket.

Hotell- och restaurangföretagen har stora brister i sina schemaläggningsrutiner.  Av de 2 500 medlemmar som svarat på enkäten säger 41 procent att de fått problem att planera sitt liv på grund av schemaändringar.

Drygt hälften av de svarande säger att de får sitt överenskomna schema ändrat antingen dagligen, varje vecka eller varje månad.

Många har mycket oregelbundna ledigheter och hela åtta procent uppger att de aldrig är lediga två dagar i sträck.

Det måste gå att kombinera arbete och familjeansvar.

Kortfakta om enkäten

  • Enkäten skickades via e-post till HRF:s medlemmar. 2500 svarade på enkäten.
  • Av dem som svarat på enkäten har 85 procent fast anställning och 57 procent arbetar heltid.
  • De svarande arbetar inom ett flertal yrken, bland annat kock, receptionist, restaurangbiträde, servispersonal, bartender, barista, städpersonal och kallskänka.
  • Av de svarande är 69 procent kvinnor och 32 procent män.

Rapporten hittar du här