Stora problem på Joe & The Juice

Juicekedjan Joe & The Juice har inte kollektivavtal eftersom de inte vill betala OB till sin personal. De anställda tjänar fem till tio procent mindre än minimilönen hos anställda på företag som har kollektivavtal.

Personalen garanteras inte heller viktiga försäkringar som sjukförsäkring, ersättning vid arbetsskada/olycka med mera.

Vi har försökt teckna kollektivavtal med Joe & The Juice i över ett år. Den 17 november ska vi ses igen för att förhandla.

Joe & The Juice:s villkor för att teckna kollektivavtal med HRF har varit att slippa betala OB åt sina anställda. Det kan vi inte gå med på. Syftet med kollektivavtal är att villkoren ska vara lika för alla företag. Dessutom förlorar de anställda massor med pengar.

Joe & The Juice har också fått mycket kritik i sitt ursprungsland Danmark från både anställda, fack och allmänhet. Unga killar har arbetat gratis i hopp om att få jobb och företaget har en stark machokultur.

Situationen i Sverige är likadan. Joe & The Juice anställer nästa bara unga killar som rekryteras via castings där de bedöms efter utseende och attityd. Anställningskontrakten är korta.

Vi är glada att Joe & The Juice åter har satt sig vid förhandlingsbordet och hoppas att de tar sitt ansvar. Deras personal förtjänar schysta villkor och seriösa företag förtjänar att slippa utsättas för oschyst konkurrens.

Situationen som den är i dag är inte värdig ett så stort företag som Joe & The Juice.