Framsteg i förhandlingarna med Joe & The Juice

Det går framåt i förhandlingarna om att teckna kollektivavtal på juicekedjan Joe & The Juice. Den här veckan ska de anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö få en tre timmar lång facklig introduktion på arbetstid.

Daniel Jernström (bilden ovan) jobbar som ombudsman och är en av HRF:s representanter som kommer att träffa de anställda på Joe & The Juice.

Varför är mötet viktigt?
–  Det är viktigt att alla som arbetar har möjlighet att jobba under ett kollektivavtal, oavsett arbetsplats och bransch. Arbetsmarknaden i Sverige bygger på branschanpassade kollektivavtal som är framförhandlade av parterna, säger Daniel Jernström, ombudsman, och fortsätter.

”Självklart borde kollektivavtal även gälla på Joe & The Juice”

– Kollektivavtalet skapar verktyg för att få schysta villkor. Bland annat blir då OB-tillägg, övertidskompensation, försäkringar och tjänstepension en självklarhet. Självklart borde kollektivavtal även gälla på Joe & The Juice!

Vad är syftet med mötet?
– Vi vill informera de anställda om kollektivavtalet, innebörden av det och varför det är viktigt. Sedan vill vi även lyssna på vad de anställda har att säga, säger Daniel Jernström.

Datum och plats

21 mars: Malmö, Best Western Malmö Arena Hotel
22 mars: Göteborg, Elite Park Avenue Hotel
23 mars: Stockholm, Hotel Kung Carl

Närvarande från HRF
Daniel Jernström, ombudsman
Jesper Hansson, fackligt förtroendevald