Borgerliga politiker vill sänka din lön

Fyra borgerliga partiledare har i dag, tisdag, presenterat ett förslag till anställningsformen ”inträdesjobb”. De säger att det handlar om att sänka löner och göra det billigare att anställa. Förslaget innebär att nyanlända i Sverige och unga utan gymnasieutbildning ska kunna jobba för statligt satta löner, utan anställningstrygghet i två år.

Hotell- och restaurangfacket (HRF) menar att detta är ett sätt att kringgå den svenska modellen. Samt att det gör orimlig skillnad på människor beroende på om du är född i Sverige eller i något annat land.

– Sänkta löner och usel anställningstrygghet ökar bara klyftorna i samhället. I dag behövs en massa utbildade yrkesproffs på svenska hotell och restauranger. Statlig lönesänkarpolitik är helt fel väg att gå, säger Malin Ackholt, förbundsordförande i HRF.