HRF ger stöd för människor på flykt i Burma

Det pågår våldsamheter mot folkgruppen rohingyer i Burma. FN menar att attackerna är en etnisk rensning. Hundratusentals människor från folkgruppen rohingya har tvingats på flykt från militärens övergrepp. Barnen är dom som drabbas värst.

Därför har Olof Palmes Internationella Center startat en insamling som ger stöd för att skapa trygga platser och bygga skolor för barnen som bor utanför flyktinglägren, dit annan hjälp inte når.

HRF bidrar som solidarisk facklig organisation

Hotell- och restaurangfacket (HRF) är medlem i Olof Palmes Internationella Center. Som en solidarisk facklig organisation kommer HRF att bidra i kampen för #tryggaplatser med totalt 20 000 kronor. 10 000 kronor ges från HRF och 10 000 kronor från HRF:s funktionärsklubb.

”HRF ser det som självklart att stödja civilsamhällets utveckling för demokrati och mänskliga rättigheter”

– Det är en exceptionellt allvarlig situation med etnisk rensning som pågår. HRF ser det som självklart att stödja civilsamhällets utveckling för demokrati och mänskliga rättigheter, säger Pim van Dorpel, vice ordförande i HRF.

HRF arbetar sedan tidigare i utvecklingsprojekt för fackliga rättigheter i Burma. Denna insamling går hand i hand med arbetet för rätten till ett demokratiskt samhälle utifrån våra fackliga värderingar.

Bidra med en gåva du också

Du kan också vara med och ge en gåva – alla bidrag räknas! Ge din gåva här: Trygga platser för barnen som flyr.

Mer information om situationen i Burma går att läsa här: Barnen kan du på flykt och Burma fördriver muslimska barn.