LO-förbund varslar om konflikt på Samhall

Hotell- och restaurangfacket (HRF) och de andra sex LO-förbunden som förhandlar om Samhallavtalet varslar om konflikt. Bakgrunden är att Almega inte vill gå med på den låglönesatsning som fack och arbetsgivare har kommit överens om i de andra avtalen i årets avtalsrörelse.

Om Almega och LO-förbunden inte kommer överens före den 12 oktober kommer konfliktåtgärder, som bland annat övertids- och nyanställningsblockad, att bryta ut. Om man inte kommer överens före den 17 oktober kommer strejk att utbryta.

Läs mer i LOs pressmeddelande här.

Är du HRF-medlem och arbetar på Samhall?

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din lokala avdelning.

Fakta Samhallavtalet

Avtalet mellan Almega Samhallförbundet och LO berör drygt 20 000 anställda inom Samhall AB, vars uppgift är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättningar som medför nedsatt arbetsförmåga. Fastighets, GS, Handels, IF Metall, Seko, Kommunal samt Hotell- och restaurangfacket har alla avtal inom Samhalls olika verksamheter. Almega Samhallförbundet företräder arbetsgivarna.