Säg ifrån – kampanj mot otrygga anställningar

Många inom arbetaryrken har utsatts för hot, övergrepp och sexuella trakasserier. Det vet vi bland annat genom Metoo-rörelsen.

Du som har en otrygg anställning är värst drabbad. Rädslan att bli av med jobbet har tystat alltför många kvinnor. Därför har vi startat kampanjen SÄG IFRÅN tillsammans med fackförbunden Handels och Seko.

Dubbel utsatthet

Inom hotell- och restaurangbranschen, hemtjänsten och handeln möter många dessutom en dubbel utsatthet. Servitriser, butiksanställda, undersköterskor och tågvärdar vittnar om att de ofta utsätts av trakasserier från kunder, brukare och resenärer.

Vi kräver trygga anställningar

Ett avgörande steg för att bryta tystnadskulturen kring sexuella trakasserier på arbetsplatserna är att kräva trygga anställningar. Det ska inte behöva vara med jobbet som insats du står upp mot trakasserier och kränkningar på din arbetsplats. Vårt krav är att anställningsformen allmän visstidsanställning avskaffas.

Ta del av kampanjen

Läs mer och ta del av kampanjen här: sägifrån.se