Guldmedalj till Sverige i Yrkes-EM

Victor Thulin, 22 år, tog hem förstaplatsen i Yrkes-EM (Euroskills) inom grenen matlagning. Tävlingen har pågått under helgen i Budapest. Under mästerskapet tävlade Europas skickligaste ungdomar om vem som var bäst i sin yrkesgren. Det är första gången som Sverige vinner en guldmedalj i Yrkes-EM.

Under Yrkes-EM tävlar 550 ungdomar i 39 olika grenar om vem som är bäst i sin yrkesgren. Victor Thulin som tog hem förstaplatsen i grenen matlagning jobbar till vardags som kock på Marriot Hotell i Köpenhamn.

Hotell- och restaurangfackets och Visitas partsgemensamma yrkesnämnd, UHR, ansvarar för uttagning, träning och tävling för Yrkeslandslaget. Pim van Dorpel, ordförande i UHR och vice ordförande i Hotell- och restaurangfacket menar att tävlingen är betydelsefull för hotell- och restaurangbranschen.

– Tävlingen är viktig för att uppmärksamma ungdomar om hur viktig hotell- och restaurangbranschen är för Sverige och Europa. På samma gång är det ett utmärkt tillfälle för oss att få visa upp för resten av Europa den kvalitet som vårt svenska utbildningssystem besitter, säger Pim van Dorpel.

Ytterligare en svensk tog medalj. Emil Fäldt, 23 år, kom på tredje plats i grenen hotellreception och fick därmed en bronsmedalj.


Läs mer i HRF:s pressmeddelande.

Läs mer om UHR på: www.uhr.nu.

Läs mer om Euroskills på: www.euroskills2018.com.