Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Här samlar vi all information.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Läs mer

HRF kommenterar överenskommelsen mellan S, MP, C och L

Uppgörelsen mellan S, MP, C och L innebär att Sverige får en fortsatt S-ledd regering. Alternativet hade varit en M-ledd regering med stöd av Sverigedemokraterna vilket hade inneburit mer högerpolitik som inte hade gynnat våra medlemmar.

Trots detta är den överenskommelse som slutits inte till tillfredsställelse eftersom den innehåller förslag som ökar ojämlikheten. De skrivningar som finns med hänseende på arbetsrätt och arbetslöshetsförsäkringen föranleder en oro från vår sida men samtidigt öppnar uppgörelsen upp för att arbetsmarknadens parter kan hitta långsiktiga uppgörelser som leder till att politiker hålls borta från arbetsrätten. I alla kommande förhandlingar kommer vi att prioritera våra medlemmars rätt till trygga jobb.

HRF kommer att noggrant följa utvecklingen och kommer att vid varje tillfälle som ges att hävda våra medlemmars rätt till trygghet i både arbetslivet och i vardagen.

Sverige har sedan valet för fyra månader sen saknat en ordinarie regering. Den nuvarande uppgörelsen är inte optimal men det är ur vårt perspektiv bättre än alternativet.