Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Här samlar vi all information.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.

Läs mer

Ordning och reda i branschen

Hotell-och restaurangfacket och Visita har tillsammans tagit fram en branschkod för besöksnäringen. Branschkoden är ett konkret verktyg för relationen mellan företag och anställda. Den bygger på insikter och erfarenheter från båda parterna och inte minst från enskilda företagare och arbetstagare.

Många företag inom besöksnäringen arbetar aktivt med personalfrågor och har efterfrågat ett konkret verktyg från parterna i besöksnäringen. Branschkoden innehåller bland annat rutiner för allt från rekrytering och utveckling till hur en anställning ska avslutas.

Malin Ackholt, HRFs förbundsordförande kommenterar Branschkoden:

”I en bransch som växer snabbt och innehåller många små och medelstora företag vill vi genom Branschkoden dra vårt strå till stacken för att ge ett tydligt stöd och en gedigen vägledning i vad som förväntas av alla som verkar i vår bransch.”

Nedan klickar du dig vidare för att läsa Branschkoden.
Branschkoden