Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Därför har vi samlat all information som rör våra medlemmar här.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt!

Läs mer

Studiestipendiater 2020

2020-års studiestipendiater är utsedda. I år har tre personer tilldelats stipendiet som är på 5 000 kronor vardera.

HRF önskar alla ett stort grattis och lycka till framöver!


Miranda Olsson

Bor:

Vänersborg

HRF-avdelning:

Avdelning 31 Karlstad

Skola:

Magnus Åbergsgymnasiet

Vad ska du göra med stipendiet?

Jag sökte stipendium för att kunna köpa knivar.

Motivering:

Att ha en bra nyslipad kniv är viktigt för en kock. Arbetsgivaren är ansvarig att tillhandahålla de anställda med den arbetsutrustning som krävs för att utföra arbetsuppgifterna, men ibland vill en ha något utöver. Den centrala ungdomskommittén hoppas stipendiet blir till hjälp för en bra start på en karriär inom branschen. Stort lycka till!


Vendela Molin

Bor:

Stockholm

HRF-avdelning:

Avdelning 02 Stockholm-Gotland

Skola:

Stockholms hotell- och restaurangskola

Vad ska du göra med stipendiet?

Med hjälp utav stipendiet vill jag utbilda mig vidare, genom att gå matlagningskurser med specifika inriktningar. Finns massvis som intresserar mig, men först och främst på listan är det en kurs i molekylär gastronomi. Men utöver det skulle jag vilja använda stipendium pengarna till en kurs på restaurangakademin. Än så länge inte lyckas bestämma vilken, men är säker på att vad det än blir – så kommer det att hjälpa mig en bra bit på vägen!

Motivering:

Det är viktigt att få en bra start i karriären. Den centrala ungdomskommittén hoppas stipendiet ska hjälpa medlemmen att komma vidare i karriären och med hjälp av studier fördjupa sina yrkeskunskaper. Stort lycka till!


Julia Warström

Bor:

Vänersborg

HRF-avdelning:

Avdelning 31 Karlstad

Skola:

Magnus Åbergsgymnasiet

Vad ska du göra med stipendiet?

Jag ska köpa knivar samt andra redskap som behövs i köket.

Motivering:

Att ha en bra nyslipad kniv är viktigt för en kock. Arbetsgivaren är ansvarig att tillhandahålla de anställda med den arbetsutrustning som krävs för att utföra arbetsuppgifterna, men ibland vill en ha något utöver. Den centrala ungdomskommittén hoppas stipendiet blir till hjälp för en bra start på en karriär inom branschen. Stort lycka till!