Öka din trygghet och bli medlem idag

Just nu bjuder vi nya medlemmar på första månadsavgiften.

Bli medlem

Bra men inte tillräckligt

Regeringen har beslutat att utöka möjligheten för användning av kortidspermitteringar. Utökningen till 80 procent föreslås gälla från januari till mars.

Besöksnäringen har under hela tiden som pandemin pågått drabbats hårt av dess effekter. Inte mindre än tolv nationella beslut har med precision träffat näringen med resultatet att näringen nästintill belagts med näringsförbud.

– Vi har hela tiden varit tydliga med att vi har förståelse för de åtgärder som införts för att minska smittspridningen men att de måste gå hand i hand med kompensation, säger Malin Ackholt, Hotell-och restaurangfackets förbundsordförande.

Regeringens förslag riktar sig in enbart på kortidspermitteringar.

– Läget är akut. Arbetslöshetssiffrorna tickar uppåt vecka för vecka. Den utökade kortidspermitteringen är välkommen men otillräcklig. För att överleva och kunna starta upp när pandemin är över behöver vi ytterligare stöd såsom ersättning för stoppad alkoholservering och hyresstöd, säger Malin Ackholt.

Läs mer om HRF:s och Visitas förslag kring vad besöksnäringen behöver för att ta sig igenom pandemin