Är du framtidens ombudsman?

Det här är en möjlighet för dig som vill prova på att arbeta inom Hotell- och restaurangfacket (HRF) och brinner för att förbättra medlemmars villkor på arbetsplatsen. Du kommer att förhandla, organisera och företräda föreningens medlemmar och är en given del i organisationens utveckling för en schyst bransch. Under ca 1 år får du som anställs som aspirant en individuell utbildning som varvas med teori och praktik.

Förkunskaper
Du ska ha genomgått HRF:s grundläggande förtroendemannautbildningar, dvs medlemsutbildning, FFM utbildning, BAM och LAF. Du ska även ha kunskap i nivå med LO:s utbildning Insikter.
Vi ser att du har bred erfarenhet av fackligt arbete och har haft uppdrag på arbetsplatsnivå så väl som på lokalavdelning. Uppdrag inom LO eller partipolitiska uppdrag är meriterande. Det är även starkt meriterande om du har yrkeserfarenhet från de yrken och branscher där HRF:s medlemmar verkar.
Du har b-körkort och tillgång till egen bil.

Mål med utbildningen
– Du har uppnått en stabil grund för att kunna bli ombudsman.
– Du har kunskap och förmåga att framgångsrikt företräda organisationens medlemmar i alla typer av förhandlingar.
– Du har ett flertal arbetssätt och metoder för att bedriva lokalt fackligt arbete och facklig organisering på arbetsplatser.

Anställningsvillkor
Du anställs som aspirant under den tid som utbildningen pågår. Utbildningstiden löper under ca 1 år, med start i början av 2022.
Vi söker i nuläget 1 – 2 personer och under utbildningstiden är placeringsorten i första hand Stockholm.
Lön och anställningsvillkor regleras i kollektivavtal med funktionärsklubben.
Resor i tjänsten förekommer.
Ingen garanti för tillsvidareanställning som ombudsman men goda möjligheter till fortsatt anställning.

Övrigt
HRF arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi förutsätter att du som söker delar våra värderingar och inser vikten av fackligt arbete.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Senast 2022-01-09 ska din ansökan ha inkommit till ansokan@hrf.net. I ämnesraden i mejlet skriver du “Aspirant”.
Frågor om utbildningen besvaras av HR-ansvarig Anna Sunesson på anna.sunesson@hrf.net.
Facklig representant är Mikael Berge, e-post: mikael.berge@hrf.net.

Om oss
Hotell- och restaurangfacket (HRF) är det fackförbund som organiserar och tecknar kollektivavtal för anställda inom besöksnäringen, Sveriges framtidsbransch.
HRF är en demokratisk facklig organisation, vilket innebär att det är medlemmarna som bestämmer vilka frågor föreningen ska driva. HRF är en given part i branschen för såväl anställda som arbetsgivare. Tillsammans arbetar vi för schysta villkor.