Medlemsförmåner

Som HRF-medlem har du tryggheten att alltid kunna vända dig till oss för att få hjälp, stöd och råd. För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap ingår även flera förmåner som försäkringar, rabatter och erbjudanden.

Från och med 1 februari 2020 utökades försäkringspaketet för HRF-medlemmar med inkomstförsäkring, fem timmars juridisk rådgivning, barngruppliv och en kompletterande tjänstegrupplivförsäkring för dig som jobbar på en arbetsplats utan kollektivavtal.

Här nedan ser du alla medlemsförmåner.


Kollektivavtal

Vi jobbar för att det ska finnas kollektivavtal på alla arbetsplatser inom vår bransch. Med kollektivavtal får du rätt lön, högre pension, viktiga försäkringar, betald övertid med mera. Läs mer om kollektivavtal här.


Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen är ett komplement till ersättningen från a-kassan. Genom HRF:s inkomstförsäkring skyddas din inkomst upp till 80 procent av ersättningsbar inkomst upp till 50 000 kronor i månaden. Läs mer 

För att kunna ta del av inkomstförsäkringen behöver du vara medlem i Hotell- och restauranganställdas a-kassa, HRAK. Här kan du ansöka om medlemskap i HRAK. 


Hemförsäkring

I ditt medlemskap ingår en hemförsäkring hos Folksam. Du kan skräddarsy försäkringen efter eget behov genom att uppgradera den och välja tillägg. Läs mer


Juridisk rådgivning

I din hemförsäkring som ingår i medlemskapet får du fem timmars juridisk rådgivning. Läs mer


Barngruppliv

Barngruppliv gäller barn till medlemmar fram till och med det kalenderår som barnet fyller 18 år. Läs mer


Kompletterande tjänstegrupplivförsäkring

Kompletterande tjänstegrupplivförsäkring gäller för dig som inte omfattas av en kollektivavtalad tjänstegrupplivförsäkring, eller liknande försäkring, genom din arbetsplats. Läs mer 


Medlemsspar – ett sparande för dig som är medlem

I samarbete med Folksam kan vi erbjuda dig ett riktigt bra långsiktigt sparande för exempelvis din pension. Du behöver bara välja om Folksam ska ta hand om förvaltningen – eller om du vill välja själv bland deras utvalda fonder. Läs mer.


Råd och stöd

Om du har frågor eller får problem på jobbet kan du alltid vända dig till oss för att få råd och stöd. Kontakta då din lokala avdelning.


Facklig utbildning

På våra medlemsutbildningar lär du dig mer om dina rättigheter och skyldigheter på jobbet – kunskap du kommer att ha användning av hela livet!
När du deltar på en utbildning ersätts du för förlorad arbetsinkomst. Kontakta din lokala avdelning för att anmäla dig till en utbildning.


Förhandlingshjälp

Uppstår problem på ditt jobb efter att du blivit medlem kan du ansöka om förhandlings- och rättshjälp av HRF. För att få förhandlings- och rättshjälp ska du ha varit medlem i minst tre månader.


HRF-kortet – Fullspäckat med rabatter och erbjudanden

Ditt medlemskort är laddat med en mängd rabatter och erbjudanden. Här ser du aktuella erbjudanden.


Medlemslån

Skulle det uppstå en situation där du behöver låna pengar erbjuds du lån till en förmånlig ränta hos Swedbank. Mer information hittar du på Swedbanks webbplats. Här kan du läsa mer om vilka erbjudande som du kan ta del av

 


Ekonomisk rådgivning

Som medlem i HRF har du möjlighet att få en halvtimmes gratis ekonomisk rådgivning om din hushållsekonomi hos Swedbank.


Hotellrevyn

Vår prisbelönta medlemstidning med nyheter om branschen och fackliga tips får du hem i brevlådan tio gånger om året. Mer spännande läsning hittar du på Hotellrevyns hemsida.


Semestra i Italien

I vackra Toscana finns vinodlingar, olivlundar och städer som Florens, Pisa och Siena.

Som medlem i HRF har du 20 procent rabatt när du hyr lägenhet på Riva del Sole, en semester- och konferensanläggning som delvis ägs av LO. Du bor i lägenhet i en pinjeskog vid en lång vit sandstrand.

För att använda din rabatt bokar du på följande mejladress: bokning@rivadelsole.it
Ange i bokningen att du är HRF-medlem.

Hemsida: sv.rivadelsole.it
Telefon: 08-21 47 43


Rabatt på ABF-kurser

Vi ersätter våra medlemmar med upp till 500 kronor per cirkel hos ABF. För hobbyinriktade cirklar kan du få ersättning för en cirkel per kalenderår. För teoretiska cirklar är antalet obegränsat. ABF:s utbud på orten där du bor hittar du på deras webbplats


Tips! 

Du kan betala din medlemsavgift på ett enkelt, smidigt och miljövänligt sätt genom autogiro. Anmäl autogirobetalning här.