Lokalombudsman

Hotell- och restaurangfacket söker ombudsman, med arbetsområde Småland och Östergötland
Är du en van förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för HRF:s medlemmar förbättras? Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen samt lockas du av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar och jobba med organisering på arbetsplatserna? Då har vi arbetet för dig!

Arbetsuppgifter
Som ombudsman företräder du förbundets medlemmar i olika frågor. Det innebär kontakt med människor som befinner sig i olika komplexa situationer.

Du arbetar med förhandling, medlemsrekrytering, organisering och kollektivavtalsteckning och andra förekommande arbetsuppgifter. Rollen innebär även att du är regionalt skyddsombud.

Kunskap och erfarenhet
Vi söker dig som har god kunskap inom det arbetsrättsliga området och kompetens om hur lagar och avtal tillämpas i praktiken. Du har även tidigare erfarenhet av förhandlingsarbete samt kompetens inom både arbetsmiljö- och försäkringsområdet. Har du erfarenhet av arbete med organisering är det meriterande, likaså om du har arbetat med att teckna kollektivavtal. Det är mycket meriterande om du även har arbetslivserfarenhet från besöksnäringen, där våra medlemmar verkar.

Då en viktig del av din roll som lokalombudsman handlar om att på olika sätt få fler personer att bli medlemmar i HRF, ser vi det mycket positivt om du har erfarenhet från värvningsarbete sedan tidigare. Då du i tjänsten kommer att ha kontinuerlig kontakt med kollegor, arbetsgivare samt befintliga och potentiella medlemmar förutsätts det att du uttrycker dig väl i tal och skrift, samt att du har god datorvana.

Ytterligare kunskap i andra språk betraktas som meriterande. Resor med bil ingår i tjänsten och B-körkort samt tillgång till bil är ett krav.

Vem är du?
Du är en trygg, positiv och social person som har lätt för att samverka med andra och som på ett smidigt sätt kan anpassa dig utifrån olika miljöer och sammanhang.

Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat, för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar, söker vi dig som är kommunikativ, pedagogisk och initiativrik. Du är en person som trivs i en organisationsmiljö där snabba beslut och högt tempo förekommer och du ser lösningar istället för hinder.

Givetvis är du även en god ambassadör för HRF, delar arbetarrörelsens värderingar och sätter medlemmarnas intressen i fokus.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med Småland och Östergötland som arbetsområde. Din placering blir organisatoriskt i HRF:s avdelning 55 Öst.

Avdelning Östs geografiska område innefattar Östergötlands-, Jönköpings-, Kronobergs- samt Kalmar län, vilket betyder att resor och övernattningar förekommer i tjänsten.

Önskat tillträde för tjänsten är i augusti 2024, eller enligt överenskommelse. Lön och övriga villkor regleras i kollektivavtal med funktionärsklubben för HRF:s ombudsmän. Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt
HRF arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi förutsätter att du som söker delar våra värderingar och inser vikten av fackligt arbete.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Senast 2024-08-05 ska din ansökan ha inkommit till ansokan@hrf.net.

I ämnesraden i mejlet skriver du “ombudsman Öst”. Har du frågor om tjänsten, kontakta avdelningens kassör, Lena Bengtsson, lena.bengtsson@hrf.net eller 013-328 16 10. Facklig företrädare är Mikael Berge, Funktionärsklubben, mikael.berge@hrf.net eller 031-339 60 04.

Om oss
Hotell- och restaurangfacket (HRF) är det fackförbund som organiserar och tecknar kollektivavtal för anställda inom besöksnäringen, Sveriges framtidsbransch.

HRF är en demokratisk facklig organisation, vilket innebär att det är medlemmarna som bestämmer vilka frågor föreningen ska driva. HRF är en given part i branschen för såväl anställda som arbetsgivare. Tillsammans arbetar vi för schysta villkor.